onsdag den 30. december 2009

Et trae falder over

Tragedie ramte for vores lille samfund i dag. En storslået gammel Portia træ (Thespesia populnea, også kendt som indisk Tulip Tree eller Stillehavet Rosewood), som var ved at blive uden for vores beboelsesejendom væltede. Det var høj, og som alle Portia træer, var det en bred baldakin. Dejligt at holde pause under i blære varme sommerdage!


Mere end noget andet, gav det en vis grad af privatliv til beboerne i bygningerne omkring det. Som de fleste Mumbai lejligheder de er for tæt til komfort og den tykke grønne grene af Portia træ Gardiner ud hver bygning fra de andre.
For mig på min højere etage, var jeg på øjenhøjde med alle de fugle, der fløj ind og ud, drak nektar og spiser frugt af Portia træ. Det var en konstant kilde til underholdning.
Og det grønne! Sikke en beroligende vask af grønt til ro i øjet og sindet.

Nogle måneder siden det sted, hvor det var voksende var skueplads for meget industrigrunde og området omkring træet var blevet fremført som en vej. I et forsøg på at redde træet, en lav mur blev bygget op omkring det, udfyldt og endelig cementeret. Hvem gjorde det must've troede, det ville gøre det mere fast.

For de sidste 2 dage, har Mumbai været vidne til en masse regn og ligesom det løb ud i sandet, og himlen var rydde op, var der et højt brag. Alle fra alle de bygninger omkring løb ud. Sikke et trist syn! Vores elskede træ blev vippet over farligt med rødder knækket på en hel side, og betonplade afstivningsmateriel det op som om disse lænet-boards du høre om skuespillerinder anvender mellem skud ..


Er til ombygningen skylden? Jeg er mere tilbøjelig til at tro, at fejlen ligger i dens filialer. Da der var en bygning for tæt på dets vestlige side, grenene på den side var beskæres hårdere end de andre. Som følge heraf fik en lidt skæv effekt. Kortere grene på den ene side og længere tungere grene på den anden. Og efter 2 dage med kraftig regn, jeg tror, det bare væltede ind på heaver side.

Jeg spekulerer på, om det kan gemmes ...
Måske hvis de nyere, tyndere grene beskæres ned, vil træet ikke være så topstyret eller skæv. Så hvis et stort hul er gravet træet kan sænkes ned i det, og der er stadig håb for det?

Hvad ville du gøre? Holde for øje, naturligvis, at fancy værktøj og udstyr, der ikke er en mulighed ...

Ingen kommentarer: