fredag den 17. juli 2009

Aargh*%!!!. Videnskabsfolk siger edsaflaeggelse hjaelper mindske smerter

Udgivelse expletives når du såre dig selv er en fornuftig politik, ifølge forskerne, der har vist edsaflæggelse kan bidrage til at reducere smerte.

En undersøgelse fra Keele University forskere fundet frivillige, som forbandet på vil kunne udholde smerte næsten 50% længere end civil-fer jævnaldrende.

De mener, edsaflæggelse hjælper os nedtone bliver såret til fordel for en mere smerte-tolerant machismo.

Det arbejde af Dr. Richard Stephens 'hold synes i dagbogen NeuroReport.

Dr. Stephens, fra Keele 's School of psykologi, kom op med idéen til undersøgelse efter edsaflæggelse, da han ved et uheld ramt hans tommelfinger med en hammer, som han byggede en haven stald.

"Hvis de ønsker at bruge denne smerte-lempelse virkning til deres fordel, de har brug for at gøre mindre tilfældige edsaflæggelse"


Forsker Dr. Richard Stephens

Han er ansat 64 frivillige til at deltage, og hver enkelt blev bedt om at oversvømme deres hånd i en balje nedfrysningsfristen vand så længe som muligt, samtidig med at gentage en bandeord efter eget valg.

De blev derefter bedt om at gentage eksperimentet, denne gang ved hjælp af et mere almindeligt ord, at de ville bruge til at beskrive en tabel.

Trods deres oprindelige forventninger, forskerne konstateret, at de frivillige var i stand til at holde deres hænder kastet ud i isen vand i en længere periode, hvis gentage bandeord.

Naturlig reaktion

I gennemsnit har de studerende kunne tolerere smerten for næsten to minutter, når edsaflæggelse sammenlignet med kun ét minut og 15 sekunder, når de afstod fra at bruge expletives.

Mens det er ikke klart, hvordan eller hvorfor dette link findes, holdet mener, at smerte-lempelse virkning opstår, fordi edsaflæggelse udløser vores naturlige "kamp-eller-flight 'svar.

De foreslår, at den fremskyndede hjertet på de frivillige gentage bandeord kan tyde på en stigning i aggression, i en klassisk kamp-eller-flugt reaktion downplaying en svaghed eller trussel for at behandle den.

Dr. Stephens sagde resultaterne kan også forklare, hvorfor de århundredgamle praksis bander udviklet og stadig i dag.

Men han advarede: "Hvis de ønsker at bruge denne smerte-lempelse virkning til deres fordel, de har brug for at gøre mindre tilfældige edsaflæggelse.

"Edsaflæggelse er følelsesmæssige sprog, men hvis du overudnyttelsen det, mister sin følelsesmæssige vedhæftet fil."

Rohan Byrt af Casual edsaflæggelse Anerkendelse Society sagde han troede, at undersøgelsen var første gang edsaflæggelse 's ydelser var blevet bevist.

Ingen kommentarer: