fredag den 30. oktober 2009

MoCo Naesten Shut Out of O'Malley Cabinet (Opdateret)

The Governor's annonceringer af Beverley Swaim-Staley som ny sekretær of Transportation, Edward J. Chow, Jr. som den nye sekretær of Veterans Affairs og Alex Sanchez som den nye Secretary of Labor, Licensing & forordning cement en realitet rapporteres ikke i mainstream medier: Montgomery County har været næsten totalt udelukket fra regeringen.

Maryland's Executive Branch indeholder tyve departementer. Her er deres sekretærer samt deres bopæl og erfaring.


Kun tre kabinetsmedlemmer har nogen forbindelse til Montgomery County. Thelma Eloise Foster, sekretæren for Budget & Management, er en Silver Spring hjemmehørende. Men hendes arbejde erfaring er i offentlig forvaltning og University of Maryland Baltimore snarere end i nogen Montgomery-specifik holdning. Beverley Swaim-Staley bor i Anne Arundel County, men fungerede som direktør i Montgomery County's Office of Management and Budget i Doug Duncan sidste valgperiode. Secretary of Natural Resources John R. Griffin, en Anne Arundel County bopæl og Glendening kabinetsmedlem, løb WSSC i fem år, før det bliver løbe ud af sit job efter en grim tvist mindretal ordregivende.

Til gengæld lever ti sekretærer - eller halvdelen af Governor's Cabinet - i Baltimore City eller Baltimore County. Mindst fire sekretærer har gjort tjeneste i Baltimore City eller County lokale regeringer. Ingen sekretærer bor i den østlige Shore eller vestlige Maryland og kun én bor i det sydlige Maryland (Landbrug Secretary Earl F. Hance).

The Governor's pick af United Way udøvende Alex Sanchez at lykkes Tom Perez på Labor nager ikke bare fordi han er bosat i Virginia. Det er også bekymrende, fordi Sanchez's vigtigste rival til posten var Takoma Park hjemmehørende Holly Fechner, en tidligere medarbejder til den amerikanske senator Ted Kennedy og en tidligere advokat for AFL-CIO. Denne erfaring gør Fechner FAR mere kvalificerede til at fungere på Labor end Sanchez. Det ville også have givet Montgomery County en Cabinet stand til at erstatte Perez og tidligere Business & Economic Development Secretary David Edgerley. Og Sanchez er ikke den eneste ikke-Marylander til at tjene i Governor's kabinet. Chow er bosat i Washington, DC


Montgomery County er den største kompetence i staten og er den ubestridte økonomiske motor i Maryland. Men tilsyneladende næsten ingen af de offentligt ansatte er kvalificerede til at tjene guvernør i Baltimore.

Update: En kilde minder os om, at der er yderligere tre Kabinet Medlemmer, der ikke kører statslige departementer: Secretary of State John P. McDonough, Secretary of Higher Education James E. Lyons Sr og Adjudant General James A. Adkins. Deres boliger er Prince George's County, Prince George's County og Dorchester County, hhv. McDonough vandt Secretary of State stilling over Kensington borgmester Pete Fosselman, et af de meget lille antal af MoCo electeds der støttede O'Malley over Doug Duncan i 2006 primære.

Ingen kommentarer: