lørdag den 22. november 2008

Turnabout er fair play

Nick Assinder's tegning på PoliticsHome siger alt om den aktuelle politiske situation, som illustreret ved dagens Prime Ministerens Spørgsmål:

David Cameron kæmper for at gøre en effekt, endsige score nogen politiske punkter, som han ser nogle gamle visheder smuldre, og regeringen mere eller mindre nationalisere den befalende højder af økonomien. Det er, som man siger, en sjov gamle verden.

Dagens rentesatser går på tværs af de store industrialiserede lande viser, efter min mening, at Gordon Brown har haft held til at overbevise hans internationale kolleger, at en koordineret indsats og regulering er den eneste måde at tackle det, der er et globalt problem. Han har sagt det i årevis, men fanget i gamle nation-state sikkerheder, hvor de kunne manipulere økonomien inden for deres grænser med straffrihed, udenlandske regeringer har været tilbageholdne med at lytte. Stillet over for engrossalg af sammenbrud af deres banksektoren, har de nu ikke noget valg.

I virkning, Gordon Brown har udført den samme form for international tjeneste, som Tony Blair har efter 9/11. Blair opbragte hans flyvemaskine, og påtog sig de mest utrolige runde af penduldiplomati at samle en international koalition mod terrorisme. I at gå til FN, i møde Bush i Washington, i konstant dialog med de europæiske premiers, Brown forsøger at genetablere for de rystet stykker af Kalejdoskop på samme måde, med lige så positive resultater. Det er en del af grunden til, at han ser mere og mere som en politiker af statur og hvorfor hans konservative modstander ser gerne et sådant begyndere.

Ingen kommentarer: